Stvari, ki jih morate upoštevati pri razvoju projektnega načrta igrišča

Stvari, ki jih morate upoštevati pri razvoju projektnega načrta igrišča

03. september 2022 / Ogled: 26

Na začetku procesa načrtovanja igrišča pomaga jasno začrtati, kakšni so vaši cilji za projekt, pa tudi, ali ima vaše mesto ali šola kakšne omejitve, ki jih je treba upoštevati. Če se sprašujete, kako načrtovati igrišče in kje začeti, vam bo splošna predstava o teh petih stvareh pomagala pri odločitvi, v katero smer boste ubrali svoje igrišče.


1.. Kdo bo uporabljal igrišče?

Če veste, komu je igrišče namenjeno, se boste lažje odločili, kakšno opremo boste namestili. Otroci se igrajo različno in so v različnih starostih na različnih stopnjah razvoja. Na primer, igrišče, zasnovano za 5-letnika, ne bo všeč 12-letniku in morda ne bo primerne velikosti zanj. Podobno bodo imeli malčki in mlajši otroci težave pri uporabi igral, namenjenih 5- ali 7-letnikom.

Upoštevati morate tudi sposobnosti ljudi, ki bodo uporabljali opremo za igrišče. Od leta 2011 morajo biti vsa javna igrišča skladna s smernicami, določenimi v Standardih za dostopno načrtovanje iz leta 2010.

Smernice zahtevajo, da ima igrišče opremo, ki je dostopna in jo lahko uporabljajo ljudje vseh sposobnosti. Natančneje, vsaj ena od vsake vrste prizemne igralne opreme mora biti dostopna. Če obstajajo dvignjene strukture, mora biti vsaj polovica le-teh dostopna prek rampe ali podobnega dela opreme. Površina igrišča mora zagotavljati ustrezno blaženje padcev in mora biti primerna tudi za invalidske vozičke.

Poleg starosti in ravni sposobnosti otrok, ki bodo uporabljali igrišče, je še en pomemben korak pri načrtovanju igrišča upoštevanje števila otrok, ki bodo kadar koli uporabljali opremo. Ali bodo cele učilnice polne otrok, ki bodo uporabljali igrišče med odmori ali po pouku, ali pričakujete, da bo na napravah naenkrat manjša množica?


2. Koliko prostora imate?

Ko načrtujete igrišče za svoje mesto ali kraj, upoštevajte prostor, ki je namenjen igrišču. Imate veliko prostora ali le majhno površino, ki jo lahko namenite igrišču? Ali bo vaše igrišče sestavljeno iz več con ali območij, namenjenih določenim starostnim skupinam?

Ena stvar, ki jo morate upoštevati pri gradnji skupnega igrišča, je, da območje igrišča presega samo opremo. Prav tako boste želeli zagotoviti oblazinjeno površino, ki presega meje struktur igrišča. Običajno boste želeli omogočiti vsaj 6 čevljev oblazinjene površine za robom opreme. Pri toboganih in gugalnicah se običajno priporoča nanos večje površine.


3. Ali gradite iz nič ali nadgrajujete obstoječe igrišče?

Še ena stvar, o kateri je vredno razmisliti, preden začnete s projektom, je, ali začenjate popolnoma iz nič, prenavljate obstoječo opremo ali dodajate funkcije igralnemu prostoru in pustite starejšo opremo nedotaknjeno.

Če prenavljate starejše igrišče, ali bi kakšne elemente želeli obdržati ali bi radi popolno prenovo vseh naprav? Če nadgrajujete obstoječe igrišče, koliko prostora imate med strukturami? Morda ne boste imeli toliko svobode, da bi dodali igrišče, če je prostor omejen.


Vroče kategorije

Prosim odidi
Sporočilo

Copyright © 2022 Wenzhou XingJian Play Toys Co., Ltd. - Blog | Kazalo | Varovanje osebnih podatkov | Pogoji uporabe

WhatsApp